Over Regio Zwolle

Regio Zwolle is een samenwerkingsverband tussen 22 gemeenten, 4 provincies, 4 waterschappen, ondernemersverenigingen en onderwijsorganisaties.  

Over Regio Zwolle

Een prachtig stukje Nederland, dat is Regio Zwolle. De delta van Vecht en IJssel, diepe polders van het Nieuwe Land en hoge droge zandgronden, aantrekkelijke steden en vitale dorpen en kernen, onderling verbonden. Een vitale regio met hardwerkende mensen en ondernemende (familie)bedrijven. Wij zijn een demodelta: innovatieve ideeën worden hier in de praktijk gebracht en zijn buiten de regio bronnen van inspiratie.

In Regio Zwolle werken we met 22 gemeenten, 4 provincies (Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel), partners vanuit het (beroeps)onderwijs, kennisinstellingen en ondernemersorganisaties (VNO-NCW Regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle) aan regionale opgaven. Ook het Rijk, Europese maatschappelijke organisaties, de waterschappen en de ons omliggende regio’s zijn onmisbare partners in het behalen van de regionale doelen. Alleen door samen te werken, kunnen we de opgaven waar we voor staan het hoofd bieden.

Stuurgroep Ruimtelijke opgaven

Regio Zwolle Bureau

De regionale samenwerking wordt geregisseerd vanuit het Regio Zwolle Bureau.

Algemeen bestuur

Het hoogste besluitvormend orgaan binnen de regionale samenwerking.

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur bewaakt de voortgang van de uitvoering van de regionale agenda.

Board arbeidsmarkt

De Board Arbeidsmarkt is het brede partneroverleg voor de arbeidsmarktprogrammering.

Economic Board

Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden adviseren vanuit de Economic Board over het aanjagen van de economische ontwikkeling in de regio.

PHO arbeidsmarkt

Het Portefeuillehoudersoverleg Arbeidsmarkt neemt besluiten over, verstrekt advies en is ambassadeur van het regionale arbeidsmarktbeleid.

PHO economie

Het Portefeuillehoudersoverleg Economie neemt besluiten over, verstrekt advies en is ambassadeur van de regionale regionale economische opgaven.

Stuurgroep Ruimte

De stuurgroep ruimtelijke ontwikkeling is verantwoordelijk voor de voortang van de effectieve en samenhangende regionale ruimtelijke agenda.

Directeuren - Secretarissen

Bevorderen de samenwerking tussen regionale partners, stimuleren de democratische legitimatie, faciliteren kennisdeling, bewaken de integraliteit van de uitvoeringsplannen en dragen bij aan de coördinatie en samenhang binnen de regio.

Klankbordgroep Raden en Staten

De klankbordgroep houdt toezicht op regionale samenwerking en maakt procesafspraken over de betrokkenheid van Raden en Staten bij ontwikkelingen in Regio Zwolle.

Accounts

Accounts dragen bij aan een goede verbinding van hun eigen organisatie en Regio Zwolle op het gebied van samenwerken en kennisdeling.

Meerjarig agenda Regio Zwolle 2024 - 2028

Hier vind je een uitgebreid overzicht van de strategische koers en prioriteiten die de komende jaren de regio zullen vormgeven.

Begrotingen en jaarverslagen

Filters:
Zoeken:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Rapport_REB2040_RegioZwolle
Beleidsstuk
De Ruimtelijke Economische Bouwsteen 2040 vormt het vertrekpunt voor verdere dialoog in Regio Zwolle om uiteindelijk gezamenlijk ruimte te ontwikkelen voor onze regionale economie van 2040 (december 2024, zie berichtgeving). Bij de uitwerking van de rapportage is ook het advies van de Economic Board Regio Zwolle betrokken (april 2024).
Regio Zwolle Monitor 2024
Beleidsstuk
Regio Zwolle Monitor 2024
Magazine Regio Zwolle 15 jaar samenwerken
Eenmalige uitgave ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van de regionale samenwerking in Regio Zwolle.
Overzicht netwerksamenwerking Regio Zwolle
Beleidsstuk
Overzicht netwerksamenwerking Regio Zwolle
Ontwikkelperspectief NOVEX-gebied Regio Zwolle
Beleidsstuk
In het landelijke programma NOVEX is bepaald dat elk NOVEX-gebied een ontwikkelperspectief opstelt waarmee het beeld voor 2040 van het betreffende gebied wordt geschetst en op basis waarvan de gesprekken over strategie en uitvoering kunnen worden gevoerd. Het ontwikkelperspectief maakt op inhoud onderdeel uit van de ruimtelijke voorstellen van de vier provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel.
Geen resultaten gevonden.