Nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle: Jelle Weever

19
July
2024

PERSBERICHT

Nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle: Jelle Weever

Zwolle, 18 juli 2024 - De Economic Board Regio Zwolle heefteen nieuwe voorzitter: Jelle Weever. Jelle Weever is directeur van het familiebedrijf Weever Groep uit Kampen. Na zijn periode als voorzitter van MKB-Nederland Regio Zwolle ziet Weever dit als een mooie nieuwe uitdaging en en kans om zijn inzet voor de regionale economie voort te zetten.

"Ik ben zeer vereerd en enthousiast om deze nieuwe rol te vervullen. Het is een geweldige kans om bij te dragen aan de economische vitaliteit en strategische richting van onze regio. Ik kijk ernaar uit om met de diverse partners binnen de Economic Board verder te bouwen. Samen aan de slag met de economie van Regio Zwolle als fundament voor het brede welvaart denken. Ik dank Rob Zuidema voor zijn inzet voor de Economic Board in de afgelopen jaren” aldus Jelle Weever.

De selectiecommissie bestaande uit Laurens de Lange, Emmelien Regeling, Inge Grimm, Erwin Hoogland en Paul Guldemond heeft unaniem gekozen om Jelle Weever voor te dragen als voorzitter. Laurens de Lange, voorzitter selectiecommissie: “In Jelle vinden we een voorzitter met een stevige visie op dat wat onze regio economisch nodig heeft, een persoon met een groot netwerk en iemand die begrijpt dat samenwerking de sleutel tot succes is om zaken gedaan te krijgen”.

De Economic Board Regio Zwolle is het hoogste economische orgaan in de regio. Het is verantwoordelijk voor het vitaal houden van de economische visie en voor de strategische sturing op de regionale koers. Aan tafel zitten ondernemers, vertegenwoordigers van het hoger en middelbaaronderwijs en bestuurders namens de 22 regiogemeenten en de vier provincies.

De huidige voorzitter, Rob Zuidema, die nu burgemeester is in de gemeente Raalte, draagt op 1 oktober de functie over aan Jelle Weever. Zuidema heeft gedurende zijn voorzitterschap belangrijke stappen gezet in het versterken van de economische positie van de regio, en Weever is vastberaden om dit werk voort te zetten en verder uit te bouwen.

_________________________________________________________

Voor meer informatie, neem contact op met:

Voorzitterselectiecommissie, Laurens de Lange, via secretariaat Regio Zwolle: secretariaatregiozwolle@zwolle.nl

Fotograaf: Scarlett de Moor

Wil je graag meer weten?

De laatste ontwikkelingen

De Economic Board ziet dat de opgave aan aandacht wint in de regio. De komende 10-15 jaar hebben we nog belangrijke keuzes te maken over het benutten van ruimte en de locaties waar bedrijven zich kunnen vestigen.
Vanwege het aanstaande vertrek van de huidige voorzitter is de Economic Board Regio Zwolle (EBRZ) op zoek naar een nieuwe voorzitter afkomstig uit het bedrijfsleven.

Bekijk alle nieuwsberichten

Ontdek het laatste nieuws en de ontwikkelingen van Regio Zwolle.